Hosszú kihagyás után...

Bár régen nem jelentkeztem újabb bejegyzéssel, a nyár korántsem telt munka nélkül: a család számára folyamatosan gyűjtöttük az aktuálisan szedhető növényeket. Nem volt egyszerű dolgunk, hiszen eleinte a folyamatos esőzés tette lehetetlenné főleg a szárítás folyamatát, később pedig a természetnek kellett a hosszú aszályos hetekkel megkűzdeni. 

Évről évre nagyobb területet sikerül művelés alá vonni a kertünkben: már több, mint 100 négyzetméteren folytatunk teljesen vegyszermentes gazdálkodást, megtermelve ezzel családunk zöldség- és gyümölcsszükségletét. Persze ez is rengeteg munkával jár az ültetéstől kezdve a gondozáson keresztül a betakarításig és a feldolgozásig. Idén minden eddiginél több paradicsomot tudtam befőzni télire. 


A tavalyi év bezártsága után igazán mozgalmas nyarunk volt főleg a gyerekeknek: táborok, nyaralások egész sora, mi pedig hoztuk- vittük őket, ahová kellett. Azért jutott nekünk is egy kis pihenő, és összejött pár nap közös családi nyaralás is. 

A nyár legfontosabb eredménye mégis az, hogy végre sikerült megtalálni annak a módját, hogy hivatalosan is szervezhessek Nektek gyógynövény gyűjtő- és felismerő túrákat, előadásokat, foglalkozásokat. A részletekről hamarosan itt a blogon és facebook oldalamon is olvashattok majd!

Köszönet azoknak, akik ebben segítenek, és köszönet azoknak is, akik újra-és újra felkeresnek egy-egy szappanért, szirupért, teakeverékért, vagy egyszerűen csak tanácsért: Tőletek merítem az erőt és a bátorságot, hogy belevágjak, és hamarosan hivatalosan is hírdethessem eseményeimet!


Amennyiben szeretnél értesítést kapni ha új tartalom kerül a blogra, az oldal tetején található "subscribe" gombra kattintva adhatod meg ehhez az email címedet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Újrakezdés

A nyírfa titka

Bemutatkozás